Şehit Halit Yaşar Mine Ortaokulu

Vizyon: Yetiştirdiği öğrencileri ile fartk yaratan, gelişen ve değişen bilgi çağı teknolojilerini kullanarak okuduğunu anlayan, yorumlayan ve sorgulayan, ulusal değerlerimize bağlı evrensel yeniliklere açık, kültürel ve sportif faaliyetlerde örnek gösterilen, sosyal ve akademik yönden donanımlı, yeni Türkiye vizyonuna uygun nesiller yetiştirerek Adana´da saygın ve lider bir okul olmaktır.

Misyon: Dinamik bir takım ruhuyla öğrenciyi merkeze alan, Atatürk ilke ve düşüncelerini özümseyen her türlü etkin öğrenme ortamını sağlayan eğitim öğretim anlayışına sahip ekibimizle geleceğin aydınlık neslini yetiştireceğiz. Kendi yetenekleri doğrultusunda, etkili iletişim becerilerine sahip, bilimsel düşünme becerileri gelişmiş, insani değerlerle bütünleşmiş, tutum ve davranışları bakımından bir üst eğitim hayatına hazır, katılımcı, paylaşımcı ve özgüveni yüksek, geleceğe yön veren, erdemli, hoşgörülü, bilgili, şefkatli "kendini gerçekleştirmiş" bireyler yetiştirmek için varız.

Başarılar:

Saatler: 08:30-12:00 12:40-15:10
Isınma: KLİMA
Yabancı Dil: İNGİLİZCE
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi: OKULUMUZ ÖĞRENCİLERİNİN %17 Sİ YÜZDE 10 LUK DİLİMDEDİR. FEN LİSESİ : 6 MERKEZİ ANADOLU : 33 GÜZEL SANATLAR LİSESİ : 1 YEREL ANADOLU LİSESİ : 112 MESLEK LİSELİ : 17 İMAMA HATİP LİSESİ : 1
Sportif Etkinlikler: JİMNASTİK, ORYANTİRİNG, BASKETBOL, KARATE, YÜZME, SATRANÇ, ZEKA OYUNLARI VB.
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları: e-twinning, TUBİTAK 4006
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: e-twinning origami projesi ERASMUS ( GELECEĞİMİZİ KODLUYORUZ) PROJESİ

WEB - https://sehithymineoo.meb.k12.tr

Adres - 2000 EVLER MAH. 76073 SK. NO 2...1/A Seyhan / ADANA

Adres - 2000 EVLER MAH. 76073 SK. NO 2...1/A Seyhan / ADANA

Ulaşım Belediye otobüsü 114, 151, 154(Ana caddede Öğretmenler Bulvarında indirir), itimat dolmuşları 7 numara (TCDD Garından gelecekler için) Barkal 3 ve 4 (Merkez Otogardan gelecekler için) Yeşilevler 6B ve 1A Beyaz Can otobüsleri 6 numara Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü Karşısı - MODA LİFE ve MİGROS ARKASI

İl/İlçe Merkezine Uzaklık 8 km